Bij elke behandeling worden eerst de nagels geknipt, indien nodig worden de oren en de ogen gereinigd. De kat staat voorop en ik zal dan ook alle tijd nemen voor de behandeling. Tijdens de behandeling houd ik de kat goed in de gaten zodat deze zo min mogelijk stress ervaart.

Standaard behandeling:

 

De kat wordt op deze manier ontdaan van alle losse ondervacht. 

Kortharige kat:

Katten die veel verharen worden hiermee geholpen en zullen veel minder haar verliezen, heeft de kat veel last van haarballen dan zullen ook deze aanzienlijk verminderen.

De oudere, zieke of katten die wat te zwaar zijn kunnen zichzelf vaak niet meer zo goed verzorgen waardoor er klitten of viltplekken kunnen ontstaan, vaak op de heupen en de rug. De klitten kunnen meestal goed verwijderd worden, is de kat vervilt dan moet deze geschoren worden.

 

Langharige kat:

Bij de (half)langharige kat kan het zijn dat de onderwol gaat klitten, door bij deze katten de oude, losse onderwol te verwijderen kunnen we dit voorkomen. Meestal kunnen de klitten die ontstaan zijn goed verwijderd worden, soms gaat dit niet zonder de kat pijn te doen en zullen deze met de tondeuse verwijderd worden. De kat wordt goed doorgekamd.

 

 


Scheren

 

Mocht de vacht teveel klitten bevatten of geheel/gedeeltelijk vervilt zijn dan kunnen we alleen nog maar scheren. De poten, staart, kop en kraag scheren we niet als dit niet nodig is. Scheren van vilt kan pijnlijk zijn voor de kat omdat het vilt aan de huid trekt, hier zal ik dan ook alle tijd voor nemen om het zo aangenaam mogelijk voor de kat te maken. Soms lukt het niet om de kat in een keer te scheren doordat deze teveel stress ervaart, we maken dan op korte termijn een tweede afspraak om het af te maken. Een enkele keer ervaart de kat toch teveel stress, ik zal u dan doorverwijzen naar de dierenarts.


Kittens

 

Voor kittens is het mogelijk kennis te komen maken in de trimsalon.

Kittens tot 7 maanden mogen gratis langskomen voor een kennismaking.

De kitten wordt op tafel gezet, de nageltjes geknipt, de oren en ogen gereinigd en het gebitje nagekeken. De kitten zal geheel doorgekamd worden.